16 ARALIK ADANA

Yazar: beygirmuhendisi

 

 

 

 

 

ERKŞAN: Mücadele gücünün yüksek olduğuna inandığım yetenekli safkan sondan bir önceki yarışında virajı dışarıları dolanarak dönüp düzlükte devrini bulmakta gecikerek yakın farklarla dördüncülüğe razı gelmiş, son koşusunda ise kendisine oranla sprinti daha kuvvetli rakibi Kalbimdesin ile virajı yan yana dönünce daha çabuk hızlanabilen rakibine yakın farkla teslim olmuştu. Bugüne dönecek olursak en iç starttan çıkma avantajı var ve böylelikle iyi yer tutacaktır, M.N.Sunkar'dan kurtulup Vedat Abiş idaresinde sahaya çıkacak olan Erkşan'ın süratli isimlerin arkasına yatıp düzlükte sıklaştıracağı ataklarla sonuca gitmesini bekliyorum, bankom.

 

 

REAL CHANCE: Adana'da bugüne kadar 13 kez start alıp 7 galibiyet, 2 ikincilik, 2 üçüncülük elde ederek bu piste bayıldığını kanıtlayan kısrak bugün gidişat açısından lehine önde çok süratli geçmeye aday bir koşuda, diş geçirebileceğine inandığım hemcinsleri yanında start alacak. Kantarmasını da iyi tanıyan binicisi idaresinde düzlükteki etkili ataklarıyla sonuca gitmesini beklediğim Real Chance alternatif bankomdur.

 

 

Yedili Plase için NOIR RAPIDE - FALCON OF MUTAFLAR ikilisi yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

 

1.Ayakta KAPAKLICAN sondan bir önceki yarışında o gün için önde bomboş kalan tırnağının ucundaki rakibi Yücel'e saldırmış fakat diş geçiremeyerek ikinciliğe razı gelmişti, son koşusunda ise ağır sıkletten olumsuz etkilendiğini düşündüğüm için yakın farklarla tabela dışı kalan safkan bugün tekrardan normalleşen kilosuyla kendisi için uygun grupta sonuca gidebilir.

 

2.Ayakta CARDINAL SHOT yaz döneminde Bursa'nın en iyi dişi taylarından biriydi ve gayet başarılı performanslar sergiledi, akabinde el değiştiren ve önce Ankara'ya sonra Adana'ya gönderilen safkan 2.5 aylık ara sonrası iyi hazırlıklarla geleceği bu mücadelede kaba kumu yadırgamazsa sahadan galibiyetle ayrılabilir.

 

4.Ayakta POYRİ son yarışında çok ciddi hayal kırıklığı yaratmıştı fakat bu performansının sebebi sulu pistten olumsuz etkilenmesi olabilir, bugün bir kez daha kendisi için uygun grupta önde boş kalması muhtemel bir mücadelede start alacak olan safkan normal pistte eğer ağır sıkleti kaldırabilirse beyaz bayrak ayna yapabilir.

 

6.Ayakta BAY YUSUF vermiş olduğu 5 aya yakın aranın ardından 2 yarış gördü ve pek bir varlık gösteremedi fakat ben son 800 galobundaki genel görüntüsünü çok beğendim, aprantisinin birlikte yatıp kalktığı tay idmanını yarışa yansıtırsa vasatı aşamayan rakipler yanında maiden'a veda edebilir.

 

 

  koptugeliyor.com
  koptugeliyor.com


  koptugeliyor.com
1.Ayak: 7-2-5-1-4-3
2.Ayak: 4-3-6-7
3.Ayak: 4 (ERKŞAN)
4.Ayak: 1-5-4-6
5.Ayak: 5 (REAL CHANCE) / 1-2-3
6.Ayak: 3-6-2-9-8-10-1




Yıldırım Yakup'in bu yarış hakkındaki yorumu

Beygir mühendisi tebrikler

-1