17 ARALIK ADANA

Yazar: beygirmuhendisi

 

 

 

 

 

SEHHAR: Yaz sezonunun bir döneminde elde ettiği çok kolay galibiyetlerle jenerasyonunun en iyi isimlerinden biri olduğunu kanıtlayan bu tay akabinde biraz geriye gitti ve beklenti altı kaldı. Sondan bir önceki yarışında elde ettiği ikincilikle tekrardan iyi bir performans sergileyen safkan son koşusunda haddinden fazla yüksek tempolara çıkınca beşinciliğe razı geldi. Bugüne dönecek olursak kendisi gibi süratli Pamukçu ve End Game var fakat ben Sehhar'ın bu rakiplerine oranla ayağına daha çabuk olduğunu düşünüyorum, tempo uzmanı jokeyi idaresinde virajı lider dönüp aynaya kadar kesmeyerek beyaz bayrak ayna yapmasını beklediğim safkan alternatif bankom.

 

 

TAMERCAN: Orijin açısından uzun mesafelere çok daha yatkın olan bu safkan son 4 yarışının 3'ünde ikincilikle sahadan ayrılmış eli kulağında bir isim ve özellikle son koşusunda virajı gerilerde dönüp etkileyici bir sprint ile ikincilik elde ederken göz doldurmuştu. Bugün yatkın olduğu mesafede, kendisi için uygun rakipler yanında, kantarmasını iyi tanıyan jokeyi idaresinde maiden'a veda etmesini beklediğim Tamercan bankom.

 

 

Yedili Plase için TUMBUL ÇİÇEĞİ yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

 

1.Ayakta LADY DESPINA kumu çime oranla bir tık daha eksik olsa da güç ve kalite açısından bugünkü rakiplerine oranla fazla olduğuna inandığım bir isim, son metrelerdeki etkili ataklarıyla sahadan galibiyetle ayrılabilir.

 

3.Ayakta KING BATUR son dönemde form sıçraması yaşayan bir isim ve özellikle son koşusunda kenter bir şekilde sahadan galibiyetle ayrılırken genel görüntüsüne bayıldım, bugün rakipler sertleşse de devam ettirdiği formuyla bir kez daha kazanabilir.

 

5.Ayakta GETTO taylığının ilk dönemlerindeki kadar parlak seviyede olmasa da kaliteli bir isim ve bugün diş geçirebileceğine inandığım rakipler yakalamış, etkili jokeyi idaresinde düzlükte sıklaştıracağı ataklarla sonuca gidebilir.

 

6.Ayakta BÜYÜK KAHRAMAN özellikle sondan bir önceki yarışında bugünküne benzer şartlardaki bir yarışta boy gösterip geciken ataklarıyla çok yakın ara dördüncülük elde ederken kazanabileceği bir koşuyu kaybetmişti, son koşusunda daha sert grupta beşinci kalan safkan bugün lehine dönen şartlarda düzlükteki etkili ataklarıyla sonuca gidebilir.

 

 

  koptugeliyor.com
  koptugeliyor.com


  koptugeliyor.com
1.Ayak: 1-8-4-2-3-7
2.Ayak: 3 (SEHHAR) / 1-7-9-2
3.Ayak: 5-2-6-4-3-7
4.Ayak: 4 (TAMERCAN)
5.Ayak: 5-2-4-3-1
6.Ayak: 7-9-8



Henüz hiç yorum yapılmamış